Gave kastelen en watervallen

Elke reis is een avontuur op zich, maar soms vind je pareltjes die een blijvende indruk nalaten. Tijdens een recente camperreis door de Pfalz kwam ik zulke unieke plekken tegen die ik graag met jullie wil delen. Van de ruïne Nanstein in Landstuhl tot Burg Lichtenberg, deze blog neemt je mee op een ontdekkingsreis vol geschiedenis en natuurschoon.

Onze Eerste Stop: Ruïne Nanstein
Bij onze aankomst in de Pfalz besloten we spontaan om even te stoppen bij de historische ruïne Nanstein in Landstuhl. Dit middeleeuwse rotskasteel, oorspronkelijk gebouwd in de 12e eeuw, biedt een indrukwekkend uitzicht en een rijke geschiedenis. Het kasteel werd gedeeltelijk herbouwd nadat het werd verwoest tijdens een belegering in 1523, waarbij de beroemde Franz von Sickingen dodelijk gewond raakte. Het gevoel van geschiedenis leeft hier echt, vooral als je bedenkt dat het kasteel meer dan 800 jaar oud is.

Tickets en Faciliteiten
De toegang tot de ruïne kost slechts €6 per persoon. Een fijne bijkomstigheid: honden zijn hier ook welkom. Dat maakte het een perfecte plek voor ons en onze viervoetige vriend om even de benen te strekken. Hoogtepunten zoals de overblijfselen van het arsenaal en de kanonnen zorgden ervoor dat we ons echt in de middeleeuwen gewaand voelden.

Na een bezoek aan de ruïne, belandden we op een terras voor een heerlijke apfelstrudel met vanille-ijs en warme appels. Dit soort momenten maken een reis echt compleet.

Op Weg naar Burg Lichtenberg
Na ons bezoek aan Nanstein, besloten we door te rijden naar Burg Lichtenberg in Lichtenberg. Dit is niet zomaar een ruïne, maar een compleet kasteel dat nog intact is. Het verschil tussen de beide plekken is enorm: waar Nanstein vooral historisch aanvoelt, biedt Lichtenberg een combinatie van moderne faciliteiten en historische charme.

De Kasteelervaring
Burg Lichtenberg is een van de grootste kasteelruïnes in Duitsland en het terrein is vrij toegankelijk. Dit maakt het een ideale stop voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis zonder de kosten van toegang Burg Nanstein.

Burg Lichtenberg, Lichtenberg

Het kasteelcomplex zelf voelt als een mini-stadje, met gerestaureerde delen die plaats bieden aan restaurants en winkels. Een klim naar de toren gaf ons een prachtig uitzicht over de omgeving en maakte het bezoek meer dan de moeite waard.

Nabijgelegen Camperplekken
Een van de voordelen van reizen met een camper is de flexibiliteit. We parkeerden onze camper op een parkeerplek op slechts 200 meter van Burg Lichtenberg. De camperplek was eenvoudig maar de locatie was perfect.

Na wat gedoe met het levelen van de camper, wat niet altijd makkelijk is op een ongelijke ondergrond, besloten we uiteindelijk naar een andere locatie te gaan. Villa Toskana in Lauterecken bleek een uitstekende keuze te zijn met goede voorzieningen en een rustige omgeving.

Regen en Wijnproeven aan de Moezel
Onze reis bracht ons vervolgens naar Zell aan de Moezel, waar we genoten van het wijngebied en het charmante stadje. Ondanks wat regen kon niets onze stemming drukken. We besloten dat je bij een bezoek aan de Moezel gewoon een lokaal wijntje moet proberen. Een Spätburgunder Weissherbst trocken was de perfecte afsluiter van onze dag.

Avonturen in de Eiffel
Onze volgende stop was de Dreimühlen waterval in de Eiffel. De korte wandeling naar de waterval was prachtig, ondanks de modderige paden door eerdere regenval. Het was bijzonder om te zien hoe de kalk en het mos het waterlandschap vormden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven