Onze Reis door Duitsland en Frankrijk

Er gaat niets boven de vrijheid van reizen met een camper, waarbij je op je eigen tempo de mooiste plekken kunt ontdekken. Onze recente camperreis bracht ons door Duitsland en Frankrijk, waarbij we genoten van enkele bijzondere locaties en onverwachte avonturen beleefden. In deze blogpost neem ik je mee op onze reis, vanaf het moment dat we in de camper stapten tot onze ontdekkingstochten in prachtige gebieden.

Eerste Stop: Rohren (Monschau)
Na een lange werkdag vertrokken we meteen richting Duitsland. Onze eerste stop was in Rohren, vlakbij Monschau. Het was al laat in de avond toen we aankwamen en onze magen rommelden van honger. Gelukkig was het “kliekjesdag”, zoals we dat noemen; we namen gewoon restjes mee van thuis. Van pasta tot andere lekkernijen, we hadden genoeg om van te genieten.

Het voelde goed om na een lange rit eindelijk te rusten. De plek kostte ons slechts €5, en ondanks het toenemende aantal campers dat bij ons voegde, bracht de nacht ons de rust die we nodig hadden. De volgende ochtend vertrokken we op tijd, klaar om de Vogezen of Elzas te verkennen, waarbij Colmar voor ons als een potentieel doel diende.

Een Nacht in de Citadel van Bitche
Onze volgende bestemming was de Citadel in Bitche, Frankrijk. Hoewel de naam van de stad wat lachwekkend klinkt, was de plek zelf adembenemend. De zon scheen helder en de lucht was strakblauw – perfect weer voor het verkennen van de omgeving. We parkeerden de camper op een volle parkeerplaats en verkenden de Citadel. De immense grootte van dit historische fort was indrukwekkend en gaf ons een gevoel van ontzag voor de geschiedenis die deze plek rijk was.

Al wandelend ontdekten we oude gebouwen rondom de Citadel. Het leek alsof ze ooit deel hadden uitgemaakt van een groot universitair complex, maar alles was nu verlaten. Na wat onderzoek bleek het een oude militaire kazerne te zijn die in 1997 was verlaten. Het was zonde dat het complex in zo’n staat van verval verkeerde, want de architectuur was werkelijk prachtig.

Onderweg naar France Passion
Na een plezierige nacht in Bitche, begonnen we aan de volgende etappe van onze reis. We maakten een tussenstop bij een Lidl om boodschappen te doen en besloten daarna koers te zetten naar een plek die we via France Passion hadden gevonden. Deze organisatie biedt unieke kampeerplekken aan bij boeren en wijnmakers, wat een speciale ervaring in de Franse natuur garandeert.

Bij aankomst werden we verwend met een prachtig uitzicht op schapen en ezeltjes in de wei. Dit soort serene locaties zijn het echte voordeel van Frankrijk ontdekken met een camper. Later pakten we de fiets om de omgeving verder te verkennen en genoten we van een ontspannen tocht door een nabijgelegen park en een heerlijke pauze bij een terrasje aan de haven.

Service, Schoonmaak en Opnieuw Op Pad
De volgende ochtend was het tijd voor wat noodzakelijk camperonderhoud. We sloegen water in, losten het afvalwater en maakten het toilet schoon. Ondertussen poetste Dennis grondig de ramen van de camper, iets wat zeker geen overbodige luxe was na kilometers rijden door stoffige wegen.

Bij de Lidl maakten we een korte tussenstop voor boodschappen en zoals altijd bleef een van ons bij de camper voor toezicht, en natuurlijk om onze trouwe viervoeter gezelschap te houden. Na onze inkopen konden we eindelijk onze reis vervolgen, richting een nieuwe onbekende bestemming binnen 60 km afstand.

Franse Boerderijen en Romantische Fietstochten
Onze volgende stop bracht ons naar een idyllische boerderij, eveneens een ontdekking via France Passion. Dit keer stonden we compleet alleen, omgeven door de rust van het platteland. Na ons te hebben gesetteld besloten we de fiets te pakken voor een romantische rit door de velden en langs het water.

Het weer zat ons wederom mee, wat de ervaring alleen maar mooier maakte. We genoten van de Franse natuur, maakten een praatje met de boeren en genoten van lokale lekkernijen. Deze stops zijn niet alleen handig voor rust, maar bieden ook een inkijkje in het dagelijkse leven van de lokale bevolking.

Afsluiting en Vooruitblik
Na drie prachtige stops kwamen we tot de conclusie dat het reizen met een camper ons altijd weer positief verrast. Elke plek heeft zijn unieke charme, geschiedenis en sfeer, waardoor elke rit een nieuw avontuur is. Of je nu geniet van de rust op een boerderij of onder de indruk bent van historische citadellen, er is altijd iets nieuws te ontdekken.

Terwijl de zwaluwen boven ons cirkelden en de zon opkwam, was het tijd om afscheid te nemen van deze fantastische plek. Waar onze volgende bestemming zou zijn, wisten we nog niet – maar dat is nu juist de magie van reizen met een camper. Elke bocht in de weg leidt naar een nieuwe verrassing.

Vond je deze post leuk? Vergeet dan niet een duimpje omhoog te geven en je te abonneren op onze avonturen. Tot de volgende keer!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven